Membri (1)Membri (2)Fotografii Mihai Dan Călinescu (1)Fotografii Mihai Dan Călinescu (2)Fotografii Mihai Dan Călinescu (3)Vernisaj (1)Vernisaj (2)Cursanți (1)Cursanți (2)Fotografii membri (1)Fotografii membri (2)Fotografii membri (3)Workshop (1)Workshop (2)

SALONUL REGIONAL DE FOTOGRAFIE – ”OLTENIA ÎN IMAGINI” - 2018

SALONUL REGIONAL DE FOTOGRAFIE – ”OLTENIA ÎN IMAGINI”

”Oltenia – 100 de ani de la Marea Unire”

Ediţia a IX-a, 2018

REGULAMENT

Salonul regional de fotografie ”Oltenia în imagini” este continuatorul Salonului Municipal de Fotografie ”Craiova în imagini”. Salonul este organizat de Asociaţia Culturală “Craiova”, Muzeul Olteniei şi Fotoclubul “Mihai Dan Călinescu” în parteneriat cu Inspectoratele Şcolare Judeţene Dolj, Gorj, Mehedinți, Vâlcea şi cu Fotoclubul ”Mircea Faria” şi se desfăşoară sub patronajul Asociaţiei ”DACICA” Societatea Română de Artă Fotografică.

PARTICIPANŢI

Salonul este destinat tuturor elevilor de liceu din Oltenia din clasele IX-XII, pasionaţi de fotografie.

Fiecare participant poate trimite 1-3 fotografii color sau monocrom (alb-negru, sepia etc.) printate pe hârtie fotografică la dimensiunea 20×30 cm sau variante cu latura mare de 30 cm.

NU sunt admise lucrările procesate pe computer, colajele, supraimpresiunile sau cele pe care s-au aplicat diferite filtre. Singurele modificări admise sunt: reîncadrarea, corecţia luminozităţii si contrastului, remedierea defectelor (zgârieturi, pete), conversia imaginilor color in imagini monocrom (alb/negru sau sepia) şi corecţiile cromatice necesare pentru a aduce imaginea cât mai aproape de normal, de veridic.

Participarea este liberă şi nu vor fi percepute taxe de participare.

...

Curs nou de fotografie (martie, 2018)

De la 1 martie 2018 va reîncepe cursul de tehnică și artă fotografică susținut de domnul col.(r) Mircea Anghel.

Cursul va dura 5 luni, se va desfășura în fiecare săptămână (luni și miercuri), va conține ședințe practice în weekend și workshop-uri tematice.

Detalii suplimentare aici: Curs de fotografie.

 


Expoziție omagială retrospectivă Mihai Dan-Călinescu (2017)

Luni, 24 aprilie, la ora 19.00 va avea loc la Galeriile de Artă ale Cercului Militar din Craiova aniversarea împlinirii a 18 ani de la înființarea fotoclubului nostru.

Vom prezenta cu această ocazie o expoziție omagială retrospectivă Mihai Dan-Călinescu și o expoziție de machete cu tematică militară din colecția colegului nostru Adrian Trică. Acestea vor fi dedicate și Zilei Forțelor Terestre din Armata Română, care se serbează în fiecare an pe 23 aprilie, Ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, Patronul Armatei Române.


Tură foto în Caraș-Severin

La invitația colegilor de la FotoClubul “Banatul Montan” din Reșița, în perioada 15-17 septembrie o parte din membrii fotoclubului nostru au participat la un frumos periplu fotografic în zona Reșiței, cuprinzând Dealurile Oraviței, Munții Aninei și Munții Semenic. 

Mulțumim pe aceasta cale colegilor reșițeni: Flavian Săvescu, organizatorul evenimentului, inimoasei Doamna Săvescu, colegilor Daniel Pușcău, Nicolae Dumitru Vlădulescu și Petre Dalea care ne-au primit, s-au străduit și au reușit să ne facă să ne simțim minunat.

La aceasta “misiune” au participat din partea noastră: Rucsandra Călin, Anca Roșu, Rodica Anghel, Mariana Popescu, Olguța Albiș, Clara Isvoranu, Adrian Trică, Gabriel Filip, Sorin Călin, Adrian Teau și Mircea Anghel. 

Pensiunea la care am fost cazați, situată într-o zonă superbă, undeva pe dealurile Lăpușnicelului, ceva mai departe de drumul principal și de orice așezare umană, ne-a surprins prin simplitate, confortul discret, dar dotarea deosebit de bună pentru primirea și hrănirea oaspeților. Și dacă e vorba de hrănire, trebuie să-i mulțumim colegului bănățean Nicolae Dumitru Vlădulescu ce ne-a răsfățat cu niște meniuri apreciate unanim. 

Tura foto a cuprins cele mai semnificative și mai bune de imortalizat locuri: Cascada Bigăr, Cascada Văioaga, Lacul Bei, complexul de mori de apă de la Rudăria (com. Eftimie Murgu). În plus, ieșirile la răsărit și fotografia de noapte în apropierea zonei de cazare au fost completarea ce ne mai trebuia pentru o aventură fotografică adevărată. 


Intra in cont

Concurs

Salonul Internaţional de Fotografie „Mihai Dan-Călinescu” editia 2018

Salonul Internaţional de Fotografie  „Mihai Dan-Călinescu” editia 2018