Asociaţia Fotoclubul “Mihai Dan-Călinescu”, cu personalitate juridică, a luat fiinţă pe 23 aprilie 1999, pe lângă Cercul Militar din Craiova, membri fondatori fiind doar 12 artişti fotografi.

Încă de la înfiinţare am organizat un curs de Tehnică şi Artă Fotografică, pe care l-au absolvit peste 470 de tineri (20 de promoţii), care au constituit şi “pepiniera” viitorilor artişti fotografi din cadrul fotoclubului. 17 dintre absolvenţi sunt studenţi, ori au terminat facultăţi de fotografie în ţară şi în Anglia.

Membrii fotoclubului au participat la foarte multe saloane naţionale şi internaţionale de fotografie, precum şi la expoziţii individuale şi de grup, atât în ţară cât şi peste hotare.

Fotoclubul are 30 de membri AAFR – Asociaţia Artiştilor Fotografi din Romania - (cel mai mare număr de membri AAFR dintre fotocluburile româneşti) şi peste 45 de membri cu activitate expoziţională curentă.

În cadrul Galeriilor de Artă ale fotoclubului se vernisează o expoziţie la 2-3 săptămâni, fiind gazde atât ale artiştilor fotografi români, cât şi din afara graniţelor ţării.

Fotoclubul organizează bienal Salonul Naţional de Artă Fotografică “Mihai Dan-Călinescu”, aflat la a 4-a ediţie.

Membrii fotoclubului participă de peste 5 ani la acţiuni de voluntariat, în special cu persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă şi Penitenciarul de Minori din Craiova.

Organizăm workshop-uri de fotografie în zona noastră geografică, dar şi în zonele învecinate.