Cuvântul Libertății”, 24.04.2019
De Magda Bratu

Dublă aniversare a Fotoclubului „Mihai Dan-Călinescu”: 50 de ani de la constituirea Foto-Cine Clubului Casei Armatei din Craiova și 20 de ani de la luarea actualei titulaturi. 

Evenimentul este marcat astăzi, la Galeriile de Artă ale Cercului Militar Craiova, ocazie cu care, la ora 19.00, este vernisată cea de a 21-a ediție anuală a expoziției omagiale retrospective Mihai Dan-Călinescu, intitulată „Revelații”. 
Pe data de 23 aprilie 1969, slt. Mircea Anghel împreună cu S.C. Spiru Dionisie înființau la Casa Armatei din Craiova primul Foto-Cine Club din Armata Română, care a reușit să obțină rezultate excelente atât la saloanele (inter)naționale de fotografie militară, la saloanele (inter)naționale de fotografie artistică, cât și în cadrul festivalurilor naționale, la secțiunile de film și fotografie. 

Continuatoare este azi Asociaţia Fotoclubul „Mihai Dan-Călinescu”, care între timp a obținut personalitate juridică și care a luat fiinţă pe 23 aprilie 1999, pe lângă Cercul Militar Craiova, membri fondatori fiind 12 artişti fotografi. Încă de la înfiinţare, fotoclubul a organizat un curs de Tehnică şi Artă Fotografică, pe care l-au absolvit până în prezent 1066 de tineri (45 de promoţii). Dintre aceștia, un număr de 29 de tineri au absolvit institute de învățământ superior cu profil foto în țară și peste hotare.

Galerie Foto