La invitația colegilor de la FotoClubul “Banatul Montan” din Reșița, în perioada 15-17 septembrie o parte din membrii fotoclubului nostru au participat la un frumos periplu fotografic în zona Reșiței, cuprinzând Dealurile Oraviței, Munții Aninei și Munții Semenic. 

Mulțumim pe aceasta cale colegilor reșițeni: Flavian Săvescu, organizatorul evenimentului, inimoasei Doamna Săvescu, colegilor Daniel Pușcău, Nicolae Dumitru Vlădulescu și Petre Dalea care ne-au primit, s-au străduit și au reușit să ne facă să ne simțim minunat.

La aceasta “misiune” au participat din partea noastră: Rucsandra Călin, Anca Roșu, Rodica Anghel, Mariana Popescu, Olguța Albiș, Clara Isvoranu, Adrian Trică, Gabriel Filip, Sorin Călin, Adrian Teau și Mircea Anghel. 

Pensiunea la care am fost cazați, situată într-o zonă superbă, undeva pe dealurile Lăpușnicelului, ceva mai departe de drumul principal și de orice așezare umană, ne-a surprins prin simplitate, confortul discret, dar dotarea deosebit de bună pentru primirea și hrănirea oaspeților. Și dacă e vorba de hrănire, trebuie să-i mulțumim colegului bănățean Nicolae Dumitru Vlădulescu ce ne-a răsfățat cu niște meniuri apreciate unanim. 

Tura foto a cuprins cele mai semnificative și mai bune de imortalizat locuri: Cascada Bigăr, Cascada Văioaga, Lacul Bei, complexul de mori de apă de la Rudăria (com. Eftimie Murgu). În plus, ieșirile la răsărit și fotografia de noapte în apropierea zonei de cazare au fost completarea ce ne mai trebuia pentru o aventură fotografică adevărată. 

 

Sigur că după toată alergătura de peste zi, pe niște drumuri proaste, serile au fost pline de distracție și voie bună. Noroc că nu au fost vecini prin preajmă.

Totul s-a încheiat cu un dejun festiv și copios oferit la Bozovici, de primarul din Eftimie Murgu, un om inimos, profesor de istorie dar și poet pe deasupra, care ne-a prezentat multe detalii despre locurile, tradițiile și legendele locale, cât și despre personalitățile locului.

Am hotărât, la plecare, că ne vom revedea, poate chiar periodic, atât pe meleagurile reșițene dar și pe meleagurile Olteniei.

A consemnat: Mircea Anghel.