CUVANTUL LIBERTATII”, 15 mai 2019
De Magda Bratu
 Hashi Memish 
În organizarea Fotoclubului „Mihai-Dan Călinescu”, la Galeriile de Artă ale Cercului Militar Craiova va fi vernisată astăzi, 15 mai 2019, la ora 18.00, expoziția de fotografie a cunoscutului artist fotograf Hashim Memish, din Slatina, unul dintre cei mai longevivi artiști fotografi din țară.

„Binecunoscut slătinenilor, dar și multor craioveni, pentru bunătățile cu care le încântă papilele gustative, Hashim Memish este foarte puțin cunoscut ca artist fotograf. Și totuși, este înscris în Asociația Artiștilor Fotografi din România încă de la înființarea acesteia, în anul 1957, și a avut de-a lungul anilor o foarte prolifică activitate fotografică, cu numeroase premii și medalii obținute la saloanele de fotografie din țară și din lume. 

Vă asigur că va fi o adevărată încântare să cunoașteți un asemenea om, care și-a păstrat o vitalitate și un verb excepționale, iar anii, nu puțini, parcă l-au întinerit!”, spune col. (r.) Mircea Anghel, președinte de onoare al Fotoclubului „Mihai-Dan Călinescu”.

Hashim Memish face parte dintr-o familie de albanezi care s-a stabilit în România de aproximativ 300 de ani și care a adus cu ea secretele feluritelor dulciuri: halvița, rahatul turcesc, înghețata. Dar și braga, o băutură răcoritoare a cărei rețetă sigur nu va dispărea, pentru că Hashim Memish o va transmite celor 11 nepoți și 13 strănepoți pe care îi are! 
Cofetăria lui Hashim Memish se află într-o casă din partea veche a orașului Slatina și nu este ocolită niciodată, nici de amatorii de dulciuri, nici de iubitorii de artă fotografică…

Deși de foarte mulți ani este membru al fotoclubului craiovean, cu această ocazie, Hashim Memish a primit titlul și Diploma de „Membru de Onoare” al Fotolcubului „Mihai Dan-Călinescu” din Craiova.

Galerie Foto