Încă din anii 1970 la Cercul Militar Craiova (pe atunci Casa Armatei Craiova), s-a organizat pe 15 ianuarie a fiecărui an, sărbătorirea zilei de naștere a poetului nepereche.

Chiar dacă în acea perioadă era interzisă orice manifestare care nu era dedicată cuplului dictatorial,la Casa Armatei se organizau spectacole și seri ample de poezie și muzică, la care participau actori ai Teatrului Național, Corul Filarmonicii Oltenia și cadre militare.

Organizator și regizor, era bunul meu prieten Spiru Dionisie, instructor cultural al Casei Armatei și un foarte talentat actor, regizor, scenarist, poet si fotograf.

Am menținut tradiția acestei manifestări de suflet în fiecare an, după dispariția lui Spiru Dionisie, și am pus pe simezele Cercului Militar câte o expoziție Spiru Vergulescu, un talentat și apreciat plastician peisagist din Slatina, de la care am o colecție de 60 de lucrări de grafică în tuș cu penița ce reprezintă traspuneri în imagini ale poeziilor lui Eminescu. Pe lângă acestea prezentăm și câte un moment de recitări din creația lui Eminescu.

Mircea Anghel A.FIAP, Hon.FICS, Hon.CPE, HON.FCPA.

Galerie Foto