Ediția din acest an este organizată de Fotoclubul Mihai Dan-Călinescu.

Începând cu anul 1999, anul când Foto Cine Clubul Casei Armatei și-a schimbat denumirea în Cercul de Artă Fotografică al Armatei „Mihai Dan-Călinescu”, am stabilit ca în fiecare an, la 1 Decembrie, să organizăm un Salon de Fotografie al membrilor fotoclubului, pe care să îl dedicăm Zilei Naționale a României.

În acest salon, fiecare membru al fotoclubului putea să expună lucrări care i-au fost apreciate, acceptate și premiate în saloanele naționale și internaționale de fotografie la care aceștia au participat în anul respectiv.

Încă de la primele ediții am cooptat și artiști fotografi din Craiova, iar mai târziu și fotografi din fotocluburile județelor din zona Olteniei (Olt, Gorj, Meheniți și Vâlcea).

Acesta este un salon foarte apreciat atât de fotografii participanți cât și de publicul iubitor de fotografie din Craiova și a căpătat o amploare din ce în ce mai mare și datorită faptului că am cooptat de câțiva ani și celălalt fotoclub craiovean (Fotoclubul „Mircea Faria”), cu care organizăm prin alternanță această manifestare.

Mircea Anghel A.FIAP, Hon.FICS, Hon.CPE, HON.FCPA.

Galerie Foto