Planificată încă din anul precedent, expoziția de portrete EXPRESII  a membrilor fotoclubului nostru la sediul Fotoclubului Tg. Mureș practic a deschis seria de acțiuni pe care le-am întreprins pe Valea Mureșului.

Expoziția a fost vernisată în cadrul Zilelor Orașului Tg.Mureș, la sediul din Cetate al acestui fotoclub, în prezența membrilor acestuia și a șase membri ai fotoclubului nostru. Ne-a onorat cu prezența cel mai vechi artist fotograf din țară, Dl. Haragos Zoltan E.FIAP, de care ne leagă o prietenie veche și sinceră. Această prietenie datează încă din anii 1960, de pe vremea lui Mihai Dan-Călinescu și Marx Jozsef, doi mari reprezentanți ai fotografiei românești și doi fondatori de fotocluburi și școli de fotografie în aceste părți de țară. Este recunoscută deja în domeniul fotografic, prietenia dintre membrii fotolcubului oltean și membrii fotoclubului mureșan. Gazdele noastre au organizat pentru noi o seară în lunca Mureșului la care am „socializat” câteva ore.

Traseul și obiectivele workshopului au fost organizate de colegul nostru Adrian Trică, președintele fotoclubului.
Pe traseul văii Mureșului am abordat cele mai importante obiective istorice, culturale și etnografice locale din mai multe localitati: Castelul Haller, Castelul Haller 1, Castelul Degenfeld, Castelul Kemeny, Castelul Gurghiu - Rakoczi - Bornemiza, Castelul Teleky, localitățile Tg.Mureș, Mediaș și Tei Saschiz.

Mircea Anghel A.FIAP, Hon.FICS, Hon.CPE, HON.FCPA.

Galerie Foto